Иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахян каза в четвъртък, че Хамас

...
Иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахян каза в четвъртък, че Хамас
Коментари Харесай

Иран обяви готовност на Хамас да освободи заложници и заплаши САЩ заради Израел

Иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахян сподели в четвъртък, че Хамас е " подготвен да освободи цивилни пандизчии ".

Говорейки на срещата на Общото заседание на Организация на обединените нации , иранският формален представител сподели, че въпреки това, светът също би трябвало да " поддържа освобождението на 6000 палестинци , държани в израелски затвори ".

Той акцентира, че Иран, дружно с Турция и Катар, е подготвен да " подкрепи освобождението на цивилни пандизчии , арестувани от Хамас ".

Амир-Абдолахиан прикани Вашингтон да спре да поддържа " геноцида " в линията Газа по време на речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации, предупреждавайки Съединени американски щати за военната и финансовата им поддръжка за Израел.

" Ако геноцидът в Газа продължи, те (САЩ) няма да бъдат пощадени от този огън. Това е нашият дом, а Западна Азия е нашият район . Ние не вършим компромис с никоя страна и нямаме запаси когато става дума за сигурността на нашия дом ", сподели външният министър, наблягайки, че " геноцидът " и насилственото разселване в палестинския анклав би трябвало да бъдат спрени " неотложно ".

" Цялата земя на Палестина, от морето до реката, принадлежи единствено на първичните палестинци , в това число християни, евреи и мюсюлмани ", добави той.
 Делегация на Хамас е на посещаване в Москва
Делегация на Хамас е на посещаване в Москва

Захарова: Ирански заметник-министър на външните работи също е в Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР