Иранският Съвет на пазителите заяви, че задържането на танкера под

...
Иранският Съвет на пазителите заяви, че задържането на танкера под
Коментари Харесай

Иран за задържания танкер: Правилото за реципрочни действия е добре известно в международното право

Иранският Съвет на пазителите съобщи, че задържането на танкера под английски байрак " Стена имперо " е в отговор на задържането от Англия на ирански танкер по-рано този месец, съобщи Асошиейтед прес. " Правилото за реципрочни дейности е добре известно в интернационалното право ", съобщи през днешния ден представителят на съвета Абас Али Кадходаей, представен от иранската осведомителна организация Фарс.
Съветът на пазителите рядко разяснява сходни въпроси, само че когато го прави, се счита, че това отразява възгледите на иранския висш водач аятолах Али Хаменей, тъй като органът работи в тясно съдействие с Хаменей, който има последната дума по всички държавни каузи, отбелязва 24 часа.
Иранската телевизия популяризира първите фрагменти на арестувания петролен танкер под английски байрак, ден откакто той бе арестуван от иранската революционна армия. На фрагментите се вижда петролният танкер " Стена Имперо " покрай пристанището Бандар Абас (Южен Иран), близо до Ормузкия пролив. Британският външен министър Джереми Хънт предизвести през днешния ден Иран, че е тръгнал по рисков път на нелегално и дестабилизиращо държание, съобщи ДПА. " Вчерашните дейности в Залива съдържат тревожни знаци, че Иран наподобява избира рисковия път на нелегално и дестабилизиращо държание след законното задържане в Гибралтар на пътуващ към Сирия нефт. Реакцията ни ще бъде премислена, само че сериозна. Опитваме се да намерим метод за решение на въпроса с " Грейс 1 ", само че ще подсигуряваме сигурността на нашите кораби ", написа Хънт в Туитър.
Хънт съобщи, че танкерът " Грейс 1 " може да бъде освободен, в случай че Техеран потвърди, че стоката не е пътувала за Сирия. Капитанът на танкера и още трима членове на екипажа му бяха задържани и след това освободени под гаранция, напомня ДПА
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР