Иранският президент Ибрахим Раиси посети Саудитска Арабия за първи път,

...
Иранският президент Ибрахим Раиси посети Саудитска Арабия за първи път,
Коментари Харесай

Историческата среща на върха в Рияд - много изявления без резултат

Иранският президент Ибрахим Раиси посети Саудитска Арабия за първи път, както и за първи път от десетилетие на една маса седнаха саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман и президентите на Сирия, Египет и Турция - Башар ал-Асад, Абдел Фатах ас-Сиси и Реджеп Тайип Ердоган.

Изявленията на участниците бяха обичайни, обобщава i24news.tv. Раиси, който преди срещата настоя за „ каузи, а не думи ”, повтори „ непокътнатата си марка ” - всеобхватен протест на Израел и „ преустановяване на всевъзможен тип политически и стопански връзки на ислямските страни с ционисткия режим ”.

Президентът на палестинската автономност Махмуд Абас също беше обичаен, обвинявайки Съединени американски щати „ за неналичието на политическо решение ” и приканва Белия дом „ да спре израелската експанзия и да работи за преустановяване на израелската окупация на нашата земя, хора и светини “.

Ердоган, който още веднъж прекъсна връзките си с Израел и не призна Хамас за терористична организация, прикани Международната организация за атомна сила да разкрие атомните оръжия на Израел и засегна обстановката...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР