Иранският президент Хасан Рухани предупреди американския си колега Доналд Тръмп

...
Иранският президент Хасан Рухани предупреди американския си колега Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Иран заплаши Тръмп: Не дърпай лъва за опашка, ще съжаляваш

Иранският президент Хасан Рухани предизвести американския си сътрудник Доналд Тръмп да приключи враждебната политика на Съединени американски щати към Техеран.

"Америка би трябвало да знае, че една война с Иран е майка на всички войни ", декларирал Рухани на среща с дипломатически представители, оповестява "Ройтерс ".

"Господин Тръмп, не дърпайте лъва за опашката, тъй като единствено ще съжалявате ", споделил още иранският държавен глава.

Агенцията оповестява, че администрацията на Доналд Тръмп е подхванала стъпки за подкопаване на доверието към Рухани в опит да окаже напън на президентаза прекъсване на иранската нуклеарна стратегия. "Ройтерс " се базира на свои източници, осведомени с процеса.

Преди два месеца Тръмп отдръпна Съединените щати от иранското нуклеарно съглашение. Съединени американски щати поддържаха позициите на Израел, чийто министър председател Нетаняху твърди, че скрито Техеран развива своята нуклеарна мощност.

Впоследствие Съединени американски щати постановиха наказания на шестима иранци и три компании с връзки с военния хайлайф на Иран - Ислямският революционен гвардейски корпус (ИРГК).

Европейската комисия на собствен ред задейства механизъм за блокиране на действието на глобите на Съединени американски щати против Иран на територията на Европейския съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР