Иранският президент Хасан Рохани заяви в понеделник, че никой не

...
Иранският президент Хасан Рохани заяви в понеделник, че никой не
Коментари Харесай

Рохани към Тръмп: Никога не заплашвайте Иран

Иранският президент Хасан Рохани съобщи в понеделник, че никой не би трябвало да заплашва нацията му, съобщи " Ройтерс ".

Those who refer to the number 52 should also remember the number 290. #IR655
Never threaten the Iranian nation.
— Hassan Rouhani (@HassanRouhani) 6 януари 2020 година
Той направи това в отговор на известието в " Туитър " от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в което той заплаши , че ще удари 52 обекта в Иран.

" Онези, които се базират на цифрата 52, би трябвало също да помнят цифрата 290. Никога не заплашвайте иранската нация. ", съобщи Рохани.

Той също насочи посланието си посредством " Туитър ".

С " цифрата 290 " в известието на президента се напомнят 290-те жители, най-вече иранци, починали в самолетна злополука през 1988 година.

Сред тях има и 66 деца.

Тогава транспортен съд на Съединени американски щати изстрелва ракета, която смъква самолета, изпълнявал полет от Иран за Дубай ( полет 655 (IR655).

Според Вашингтон, гражданският аероплан неправилно е бил разпознат като Ф-14, само че Техеран твърди, че офанзивата е преднамерено осъществена против цивилен аероплан.
 Тръмп: Иран в никакъв случай няма да има нуклеарно оръжие
Тръмп: Иран в никакъв случай няма да има нуклеарно оръжие

Помпео, Еспър и Пенс подтикнали Тръмп за въздушен удар

Тръмп разгласи, че Съединени американски щати щели да ударят Иран по-силно от всеки път , в случай че Ислямската република извърши набези като възмездие за убийството на иранския военачалник Касем Солеймани .

" Ако те продължат да атакуват, нещо, което изрично не ги поучавам да правят, ще ги ударим по-силно, в сравнение с в миналото са били удряни ", заплаши Тръмп в профила си в " Туитър ".

Американският държавен глава също по този начин написа, че може да изпрати част от най-новата и най-хубавата военна техника, с която Съединени американски щати разполагат, против Иран , в случай че Ислямската република нападна някоя американска военна база.
 Тръмп незабавно да разсекрети аргументите за ликвидирането на Солеймани, приканиха демократи
Тръмп незабавно да разсекрети аргументите за ликвидирането на Солеймани, приканиха демократи

Лидерът на малцинството в Сената Чък Шумър и членът на Комисията по външни работи към горната камара Робърт Менендес изпратиха писмо на Тръмп

Тръмп заплашително предизвести: " Съединени американски щати таман похарчиха два трилиона $ за военна техника. Ние сме най-големите и НАЙ-ДОБРИТЕ в света ! Ако Иран нападна американска база, или който и да е американец, ние ще изпратим част от това ново красиво съоръжение против тях... и без съмнение ! "

Тръмп също по този начин предизвести Иран, че в никакъв случай няма да има нуклеарно оръжие и продължава своята Caps Lock дипломация в " Туитър ".

В същото време, Washington Post цитира чиновник в американската администрация, че държавният секретар Майк Помпео изиграва значима роля да накара Тръмп да утвърди въздушните удари .
 Зариф към Тръмп: Виждал ли си сходно море от хора, не слушай клоуните си
Зариф към Тръмп: Виждал ли си сходно море от хора, не слушай клоуните си

Виждали ли сте сходно море от хора в живота си, Доналд Тръмп

На 29 декември Помпео, Еспър и Мили пътуват до частния клуб на президента във Флорида , където двамата чиновници на защитата оферират вероятни отговори на иранската експанзия, в това число целенасоченото ликвидиране на Солеймани , декларират високопоставени американски представители.

Решението на Тръмп против Солеймани е изненада и даже потрес за някои чиновници, осведомени за това , написа изданието.

Вашингтон оправда убийството , като твърди, че Солеймани възнамерява бойкот против американски активи в Близкия изток .
 Иран дава $80 млн. за главата на Тръмп
Иран дава $80 млн. за главата на Тръмп

Организатор на погребението на военачалник Касем Солеймани прикани всички иранци да дарят по 1 $

Не са показани доказателства за хипотетичния скрит план.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР