Иранският президент Хасан Рохани пристигна в Швейцария за разговори с

...
Иранският президент Хасан Рохани пристигна в Швейцария за разговори с
Коментари Харесай

Иранският президент пристигна в Швейцария

Иранският президент Хасан Рохани дойде в Швейцария за диалози с водачите на страната. Очаква се централна тематика в тях да бъдат напъните да се избави напредъкът, реализиран с нуклеарното съглашение сред Иран и шестте международни сили, след решението на американския президент Доналд Тръмп да изтегли Съединени американски щати от договорката, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

При отпътуването си от Иран през днешния ден Рохани, представен от Агенция Франс Прес, уточни, че това негово пътешестване в Европа е "случай да се приказва за бъдещето на съглашението ". А представителят на иранското външно министерство Бахрам Гасеми сподели в събота, че сега "се водят интензивни договаряния сред Иран и Европа, с цел да се намерят способи за опазване на съглашението ".

Рохани стартира двудневното си посещаване от Цюрих, след което ще замине за столицата Берн където ще договаря и ще даде конференция. Швейцария е значима страна за Иран, тъй като нейното посолство в Техеран по молба на Вашингтон от 1980 година съставлява ползите на Съединени американски щати в Иран. Неотдавна Швейцария стана и медиатор сред Иран и неговия районен противник Саудитска Арабия.

След Швейцария Рохани ще дойде в сряда в Австрия, чиято столица е обвързвана с подписването на нуклеарното съглашение с Иран през 2015 година, което разреши на Иран да излезе от интернационалната изолираност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР