Иранският президент Хасан Рохани предупреди президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Иранският президент Хасан Рохани предупреди президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Рохани към Тръмп: Война с Иран ще е майката на всички войни

Иранският президент Хасан Рохани предизвести президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да не продължава враждебната си политика против Техеран.

"Америка би трябвало да знае, че мирът с Иран е майка на целия мир, а войната - ще е майка на всички войни ", съобщи Рохани на среща с ирански дипломати, представен от Ройтерс.

"Господин Тръмп, не дърпайте лъва за опашката, тъй като единствено ще съжалявате ", добави иранският президент.

Напрежението сред двете страни нарастна след решението на Тръмп да приключи атомното съглашение с Иран от 2015 година

В началото на май американският държавен глава съобщи, че ще отдръпна страната си от нуклеарното съглашение, което беше подписано по време на мандата на предшественика му Барак Обама.

Тръмп назова договорката "разлагаща се и гнила " и "срам " за него "като жител " на Съединени американски щати.
 Доналд Тръмп афишира решението си да извади Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран Доналд Тръмп афишира решението си да извади Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран
Тръмп извади Съединени американски щати от нуклеарната договорка с Иран

Анализ: Истинската цел на Тръмп е промяна на режима в Иран

В отговор Иран разгласи, че се готви да рестартира обогатяването на уран, което е ключът към производството на нуклеарна сила и оръжия, а Франция, Англия и Германия, които също са подписали съглашението, показаха "съжаление " за решението на Съединени американски щати.

Иран и шестте международни сили (петте непрекъснати членки на Организация на обединените нации и Германия) реализираха историческо съглашение за нуклеарната стратегия на Техеран през юли 2015 година Споразумението постави завършек на глобите по отношение на Иран, траяли 9 години.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР