Иранският президент Хасан Рохани обяви в излъчена по телевизията реч,

...
Иранският президент Хасан Рохани обяви в излъчена по телевизията реч,
Коментари Харесай

25 милиона иранци са се заразили с коронавируса, обяви президентът Рохани

Иранският президент Хасан Рохани разгласи в излъчена по малкия екран тирада, че 25 милиона иранци са се заразили с ковид, а за още 35 милиона има заплаха да се заразят, съобщи Ройтерс.

Рохани сподели, че данните му се базират на нова информация на здравното министерство, само че числата са доста по-големи от публично оповестените 269 440 доказани случая. В речта си Рохани не сподели нищо за това разминаване.

" По наши калкулации все още 25 милиона иранци са се заразили с този вирус, а към 14 000 са изгубили живота си ", означи президентът. Възможно е още 30 до 35 милиона да са в риск, сподели той и добави, че над 200 000 души се намират в болница.

Министерството на здравеопазването заяви през днешния ден за 188 нови смъртни случая през последното денонощие, с което умрелите от ковид в страната са станали 13 979, съобщи ТАСС.

Говорителката на ведомството Сима Садат Лари сподели, че в последните 24 часа са открити 2166 нови случая и броят на инфектираните от началото на епидемията е повишен на 271 606 души.

Иран, с население над 82 милиона души, е най-тежко засегнатата от епидемията страна в Близкия изток.

Според формалната статистика броят на инфектираните за денонощие е достигнал пик на 30 март, след което е почнал да понижава и на 2 май е понижен до своя най-малко (802 души). От 3 май този индикатор е почнал още веднъж да нараства, а на 4 юни са регистрирани най-вече нови случаи за ден - 3574. На този декор от 5 юли в страната беше въведено наложително носене на маски на публични места.

На 15 юли президентът Рохани разгласи, че в страната е почнала нова вълна на ковид.

От 11 април управляващите последователно анулират ограничаващите ограничения. Повечето поданици се върнаха на работа, работят комерсиалните центрове, фризьорските салони и заведенията за хранене. Отпаднаха също рестриктивните мерки за придвижване сред провинциите с персонални коли, в доста градове отвориха още веднъж джамиите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР