Иранският президент Хасан Рохани обвини днес Израел за убийството вчера

...
Иранският президент Хасан Рохани обвини днес Израел за убийството вчера
Коментари Харесай

Хасан Рохани обвини Израел за убийството на видния ирански ядрен физик

Иранският президент Хасан Рохани упрекна през днешния ден Израел за убийството през вчерашния ден на видния ирански академик Мохсен Фахризаде, заяви иранската държавна телевизия, представена от Ройтерс.
Фахризаде умря в болница, откакто убийци го гръмнаха в колата му край Техеран. Ученият от дълго време е подозиран на Запад, че е мозъкът зад тайната иранската стратегия за основаване на нуклеарна бомба.
Според изказването на Рохани, представено по малкия екран, това "кърваво закононарушение " е дело на "наемническия узурпаторски ционистки режим ", както иранските ръководещи кръгове назовават Израел.
"Убийството на мъченика Фахризаде демонстрира отчаянието на нашите врагове и дълбочината на тяхната ненавист. Неговото страдалчество няма да забави нашите достижения ", акцентира президентът.
Смъртта на иранския академик може да предизвика борба сред Иран и неговите неприятели в последните седмици от президентството на Доналд Тръмп в Съединени американски щати, както и да усложни напъните на новоизбрания президент Джо Байдън да се върне към политиката на топене с Иран, стартирана при президентството на Барак Обама, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР