Иранският президент Ебрахим Раиси заяви в телефонен разговор с руския

...
Иранският президент Ебрахим Раиси заяви в телефонен разговор с руския
Коментари Харесай

И Иран е готов да е посредник за мир в Украйна

Иранският президент Ебрахим Раиси съобщи в телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, че Техеран е подготвен да употребява опциите си и да помогне за дипломатическото споразумяване на спора в Украйна , заяви пресслужбата на иранския водач, представена от РИА " Новости ".

Раиси също по този начин изрази вяра, че спорът скоро ще завърши, и акцентира смисъла на дипломатическото разрешаване на обстановката.

" Независимо от развиването на интернационалната конюнктура Ислямска република Иран се стреми да задълбочи и стабилизира всеобхватните си връзки с самостоятелни страни ", сподели Раиси.

В изказването на Кремъл се споделя, че двете страни са отбелязали " взаимното си желание за поредно подсилване на руско-иранските връзки, в това число осъществяването на взаимни планове в търговско-икономическата област ".

Путин също по този начин изрази съболезнования по отношение на влаковата злополука в иранската провинция Южен Хорасан. По разнообразни данни при злополуката са починали 13-17 души, а други 50 са били ранени. Влак се е сблъскал с екскаватор на железопътната линия и четири вагона са дерайлирали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР