Иранският президент Ебрахим Раиси призова мюсюлманските и арабските страни да

...
Иранският президент Ебрахим Раиси призова мюсюлманските и арабските страни да
Коментари Харесай

Иран призова ислямския свят да се обедини срещу Израел

Иранският президент Ебрахим Раиси прикани мюсюлманските и арабските страни да се " координират ", с цел да " спрат закононарушенията на Израел " против Газа, заяви президентството, представено от Франс прес.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 273
" Днес всички мюсюлмански и арабски страни и всички свободни нации на земята би трябвало да се обединят и да се координират, с цел да спрат закононарушенията на ционисткия режим против потиснатата палестинска нация ", декларирал е президентът нощес в телефонен диалог със сирийския си сътрудник Башар Асад, демонстрира изказването.

" На тази основа Ислямска република Иран ще се опита да откри тази съгласуваност допустимо най-бързо, като се свърже с водачите на мюсюлманските страни ", прибавя Раиси.

Иранският президент е разговарял и със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, оповестяват саудитските и иранските държавни медии.

В диалога с Асад Раиси е декларирал, че " в прорез с всички интернационалните контракти " израелците " обсаждат Газа и лишават потиснатите поданици от вода, електричество, медикаменти и гориво ".  Той е осъдил " продължаващия геноцид над палестинците ", прибавя президентството.

От своя страна президентът Асад е подчертал " нуждата от бързи дейности " от страна на арабските и мюсюлманските страни " за отбрана на палестинския народ " и " прекъсване на израелските нападения, ориентирани против дамите и децата на Газа ", заяви сирийската държавна телевизия.

Иран беше една от първите страни, приветствали смъртоносното нахлуване, осъществено в събота от ислямисткото придвижване " Хамас " против Израел. Техеран е открит съдружник на " Хамас " от години.

Във вторник иранският водач аятолах Али Хаменей отхвърли страната му да е забъркана в случилото се, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР