Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф заяви, че

...
Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф заяви, че
Коментари Харесай

Зариф обвини европейците, че се продават на Тръмп в замяна на отсъпки

Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф съобщи, че Англия, Франция и Германия " продадоха " иранската нуклеарна договорка (Съвместен сложен проект за деяние, JCPOA) в подмяна на заричане на американския президент Доналд Тръмп да не постанова мита върху европейските коли . Така външният министър разяснява публикуването на The Washington Post, представен от ТАСС.

" Евротройката продаде остатъците от JCPOA в подмяна на избягването на новите мита на Тръмп. Така няма да стане, другари . Само дразните апетитите му ... само че в случай че желаете да продадете честността си, продължавайте ", разяснява Зариф.

" Но не говорете за висок морал и правна аргументация. Нямате ги ", добавя той.

The Washington Post, базирайки се на свои източници твърди, че Тръмп е заплашил Париж, Лондон и Берлин да наложи 25% мита върху европейските коли, в случай че не обвинят Иран в нарушение на JCPOA.

Според американската медия, предизвестието е отправено седмица преди тези страни да стартират механизъм за разрешаване на разногласия за нуклеарна договорка на 14 януари.
 Британия, Франция и Германия задействат механизма за разногласия в договорката с Иран
Британия, Франция и Германия задействат механизма за разногласия в договорката с Иран

Жозеп Борел пред Екологичен потенциал: Иранската нуклеарна договорка няма опция

Във вторник министерството на външните работи на Иран предизвести за " сериозен и мощен отговор " на европейския ход към вероятни наказания , след проблемите с нуклеарната договорка за която се договориха през 2015 година

Един от източниците дефинира този ход на Съединени американски щати като " изнудване ".

Събеседниците на медията означават, че опасността на Тръмп съвсем принуждава европейците да се откажат от тази концепция от боязън, че може да ги дефинират за " марионетки " на Вашингтон , в случай че тази информация попадне в медиит е.

Бъдещето на договорката е под въпрос, откакто Съединени американски щати едностранно я напуснаха на 8 май 2018 година и Вашингтон наложи наказания на Техеран за експорт на петрол.

Според Иран , останалите участници, най-вече европейци, не се придържат напълно към отговорностите си в икономическата част на споразумениет о, тъй че в сегашната му форма няма смисъл.

В тази връзка Иран стартира поетапно прекъсване на отговорностите си по JCPOA във връзка с обогатяването на уран и проучвателен действия и при започване на януари разгласи приключването на този развой.
 Търговската договорка сред Съединени американски щати и Англия под риск, в случай че Лондон не промени позицията си за Иран
Търговската договорка сред Съединени американски щати и Англия под риск, в случай че Лондон не промени позицията си за Иран

Предупреждението на Ричард Голдбърг, който до предходната седмица беше член на Съвета за национална сигурност към Белия дом, акцентира дилемата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР