Иранският министър на отбраната отхвърли днес твърденията на Вашингтон, че

...
Иранският министър на отбраната отхвърли днес твърденията на Вашингтон, че
Коментари Харесай

Иран отрече космическата му програма да има военен аспект

Иранският министър на защитата отхвърли през днешния ден изказванията на Вашингтон, че галактическата стратегия на Ислямската република има военно измерение, съобщи Франс прес. Преди няколко дни Техеран още веднъж направи опит да изстреля спътник, припомня организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Въпросът за спътниците и оборудването за изстрелването им е цивилен проблем, съобщи министърът на защитата Амир Хатами, представен от формалната организация ИРНА.

"Ние можем да използваме един спътник за отбранителни цели, само че установката за изстрелване в космоса е нещо, което въобще няма връзка с защитата - това е безусловно и ясно несъмнено право на иранската нация ", добави той.

По думите на министъра "изобщо не съществува възбрана " върху тази галактическа стратегия.

Иран изстреля в неделя нов спътник за научни наблюдения, само че не съумя да го изведе в орбита.

Иранският сателит се оказа крив

Иран употребява изстрелването на спътници, с цел да развива качествата на балистичните си ракети, съобщи през вчерашния ден американският държавен секретар Майк Помпейо.

"Технологиите, употребявани за изстрелване на спътници в орбита, са на процедура идентични " с употребяваните за "междуконтинентални балистични ракети ", посочи той.

Хатами обаче съобщи, че Иран ще продължи да работи по своята галактическа стратегия, която планува изстрелването на нов спътник при започване на идната година. Изследванията "със сигурност " ще продължат, "докато станем постоянни в тази област ", увери иранският общественик.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР