Иранският министър на отбраната Амир Хатами се срещна с президента

...
Иранският министър на отбраната Амир Хатами се срещна с президента
Коментари Харесай

Иранският министър на отбраната се срещна с Башар Асад в Дамаск

Иранският министър на защитата Амир Хатами се срещна с президента на Сирия Башар Асад и със сирийския министър на защитата Али Абдула Аюб, съобщи Франс прес.
Асад е подчертал пред Хатами, че е належащо да се разработят проекти за дълготрайно двустранно съдействие.

Сирийският президент е споделил още, че Съединени американски щати водят курс за подкопаване на стабилността в Близкия изток и за закъснение на разрешаването на спора в Сирия чрез поддръжка за терористичните обединения. По думите му ескалацията на нападателните закани във връзка с Дамаск от страна на Съединени американски щати, изисква усилване на взаимоотношението сред Сирия, Иран и техните съдружници, съобщи ТАСС.

Сирийският министър на защитата пък е подчертал пред иранския си сътрудник "изключителния темперамент " на сирийско-иранските връзки. Той е споделил още, че Дамаск е решен да си върне провинция Идлиб, която е последният огромен бастион на бунтовниците в северозападната част на страната, съобщи Франс прес.

Вашингтон, който поддържа в Сирия кюрдските бойци, подлага на критика на няколко пъти уговорката на Техеран в сирийския спор, само че също и на ливанското шиитско придвижване Хизбула. Техеран и Хизбула поддържат Дамаск.
Днес в Дамаск пред кореспонденти иранският министър на защитата сподели, че неговата страна ще продължи да поддържа сирийското държавно управление, с цел да се подсигурява възстановяване на сигурността в региона. Той сподели, че естеството на съдействието сред Иран и Сирия няма да бъде решавано от трета страна, съобщи Асошиейтед прес.

Министърът на защитата на Иран е на двудневна аудиенция в Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР