Иранският Меджлис (парламентът на страната) гласува за ускоряване приемането на

...
Иранският Меджлис (парламентът на страната) гласува за ускоряване приемането на
Коментари Харесай

Иранският парламент взе ключово решение

Иранският Меджлис (парламентът на страната) гласоподава за ускорение приемането на законодателни промени, които ще дадат опция да се усили количеството на обогатен уран в страната, заяви организация Tasnim.

Престои настоящо гласоподаване, което най-вероятно ще се организира на 2 декември. Решението за ускорение приемането на законодателните промени беше взето на фона на убийството на нуклеарния физик Мохсен Фахризаде, който управляваше центъра за проучване към министерството на защитата на Иран.

В случай, че законодателните промени бъдат признати, държавното управление ще бъде задължено да създава на година не по-малко от 120 кг уран, обогатен до 20%.

Законопроектът също по този начин дава право на неотложно обновяване на плана по реорганизация на нуклеарния реактор в Араке, който съществуваше до подписването на нуклеарната договорка. Техеран се задължи да реконструира реактора за провеждането на нуклеарни проучвания за мирни цели. В рамките на контракта иранските управляващи унищожиха ядрото на реактора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР