Иранският лекар Маджид Тахери, който бе задържан в САЩ по

...
Иранският лекар Маджид Тахери, който бе задържан в САЩ по
Коментари Харесай

САЩ и Иран си размениха затворници

Иранският доктор Маджид Тахери, който бе арестуван в Съединени американски щати по съмнения в опит да заобиколи глобите против Техеран, се завърна тази заран в родината си, оповестиха иранските организации ИСНА и Тасним, представени от Агенция Франс Прес. Тахери бе освободен предходната седмица от американски затвор в границите на замяна на пандизчии.

На интернационалното летище "Имам Хомейни " в Техеран той бе посрещнат от иранския заместник-министър на външните работи Хосеин Джабери Ансари.

Лекарят, който се намираше в пандиза от 16 месеца, беше освободен в четвъртък. Той съобщи, че обвиняванията против него са били лъжливи и несправедливи. Техеран от своя страна освободи някогашния американски морски пехотинец Майкъл Уайт.

"Надявам се да видя освобождението на други ирански пандизчии в чужбина в близко бъдеще ", съобщи Ансари и акцентира, че ръководеното от него министерство ще направи всичко по силите си, с цел да реализира това. Тахери благодари пред публицисти на иранските държавни чиновници, работили за стартирането му на независимост.

Техеран особено акцентира, че не е водил директни договаряния с Вашингтон за предаването на Тахери, а всички контакти са се осъществявали посредством посолството на Швейцария в Техеран, което съставлява ползите на Съединени американски щати в Ислямската република.

На 3 юни в Иран се завърна и арестуваният ирански академик Сайръс Асгари.

На 4 юни иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф прикани Съединени американски щати да освободят всички ирански пандизчии, откакто Техеран пусна на независимост американския жител Майкъл Уайт.

Съединени американски щати пусна ирански академик от затвора
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР