Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция извърши успешен тест

...
Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция извърши успешен тест
Коментари Харесай

Иран извърши успешен тест на космическа ракета

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война извърши сполучлив тест на нова галактическа ракета за извеждане на спътници в орбита, съобщи Ройтерс, като се базира на ирански държавни медии.

" Тестовият полет на ракета притежател за спътници с мотор с твърдо гориво … завърши сполучливо ", заяви държавната информационна организация ИРНА.
Вашингтон се притеснява, че същата технология, с която се извеждат спътници в орбита, би могла да бъде употребена за изстрелване на нуклеарни бойни глави. Техеран постоянно отхвърля да има сходни планове. Ракетата " Гаем 100 " е първата иранска тристепенна галактическа ракета и тя ще може да извежда спътници с тегло 80 кг в орбити на височина 500 километра над земната повърхнина , съобщи ИРНА.

Амирали Хаджизаде, ръководителят на аерокосмическото звено на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, създало ракетата " Гаем 100 ", сподели, че тя ще бъде употребена за изстрелване на ирански спътници по отношение на работата на министерството на телекомуникациите.

С резолюция на Организация на обединените нации от 2015 година Иран бе свикан да се въздържа в продължение на до 8 години от работа по балистични ракети, предопределени за доставка на нуклеарни оръжия. Иран твърди, че в никакъв случай не е възнамерявал да създава нуклеарни оръжия и затова резолюцията не се отнася за неговите балистични ракети, които Техеран разказва като значимо средство за въздържане и отвръщане на удар.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР