Иранският генерален прокурор Мохамад Джафар Монтазери нарече служител на ЦРУ

...
Иранският генерален прокурор Мохамад Джафар Монтазери нарече служител на ЦРУ
Коментари Харесай

Техеран: Зад всичко стои ЦРУ

Иранският общоприет прокурор Мохамад Джафар Монтазери назова чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ "главен дизайнер " на митингите, които раздрусаха страната, съобщи Reuters. Правителството на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп отхвърли да има нещо общо с митингите, а разследващата организация отхвърли коментар.

Изявлението на Монтазери беше представено от държавната новинарска организация ИРНА. Главният прокурор съобщи, че Централно разузнавателно управление на САЩ прави интервенция с поддръжката на Израел и Саудитска Арабия. Според него американската разследваща работа има за цел да трансформира митингите във въоръжен протест към средата на февруари, когато е годишнината от Ислямската гражданска война през 1979 година.

Високопоставен чиновник на държавното управление на Тръмп отхвърли Съединени американски щати да имат нещо общо с подклаждане на размириците в Иран. Вашингтон не е очаквал това да се случи, съобщи той и добави, че "протестите са зародили напълно непринудено ".

Иранският вътрешен министър Абдолреза Рахмани Фазли съобщи, че в седмицата на митинги са взели участие най-вече 42 000 души. Данните се базират на точни статистики, с които разполагаме, увери Фазли.



Той добави, че продължаването на митингите към този момент седмица се дължи на въздържаността, толерантността и снизходителността на държавното управление, само че не посочи какво има поради.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР