Иранският боен флот въведе във въоръжение произведен в Иран разрушител

...
Иранският боен флот въведе във въоръжение произведен в Иран разрушител
Коментари Харесай

Иран въведе във въоръжение разрушител собствено производство

Иранският военен флот вкара във въоръжение създаден в Иран унищожител (ескадрен миноносец), който съгласно локални медии разполага с технологията стелт за отбягване на радарите на врага, предадоха Ройтерс и ДПА.

На гала, излъчена онлайн по националната телевизия, корабът "Саханд ", назван по името на планина в Северен Иран, се причисли към базата на иранските Военноморски сили в Абнар Абас в Персийския залив.

"Саханд " с водоизместимост 1300 тона и дължина 96 метра може да плава 5 месеца без презареждане с оптималната скорост 25 възела. Разрушителят разполага с хеликоптерна площадка, торпеден уред, оръдия за въздушен и морски пердах, ракети "земя-земя " и "земя-въздух ", както и капацитет за електронна война, заяви малкия екран.

Първият унищожител иранско произвеждане бе пуснат на вода през 2010 година Предполага се, че иранските Военноморски сили разполагат с още пет разрушителя. Има догатки, че Иран създава изтребители, танкове, ракети, леки подводници и торпеда.

В четвъртък тази седмица Техеран разгласи, че се е сдобил с две миниподводници, едната нова, а другата ремонтирана, планувани да оперират в плитки води, да вземем за пример в Персийския залив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР