Иранските военни започнаха учения в устието на Персийския залив. Маневрите

...
Иранските военни започнаха учения в устието на Персийския залив. Маневрите
Коментари Харесай

Иран започна учения в Персийския залив

Иранските военни започнаха учения в устието на Персийския залив . Маневрите обгръщат територията от източната част на Ормузкия пролив до северната част на Индийския океан и част от Червено море , съобщи организация Reuters с позоваване на адмирал Махмуд Мусави.

Военните учения край крайбрежията на Иран в Оманския залив целят да показват военна мощност и подготвеност от страна на Иран за военно опълчване.

Планира се в маневрите да вземат участие кораби, бронирана техника, пилотирани и безпилотни самолети, ракетни и радиолокационни системи. Мусави оповестява в свое изказване, че военните учения ще преминат на територия с повърхност към 1 милион квадратни километра.

Напомняме, от 2018 година Персийският залив е сцена на конфликти сред въоръжените сили на Иран и Съединени американски щати. Напрежението набъбна след решението на експрезидента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да изтегли страната от нуклеарното съглашение сред Иран и интернационалните медиатори. Същевременно Тръмп наложи наказания на Иран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР