Иранските власти спряха мобилния достъп до интернет до задгранични сайтове

...
Иранските власти спряха мобилния достъп до интернет до задгранични сайтове
Коментари Харесай

Иран започва да спира интернет преди евентуални нови протести

Иранските управляващи стопираха мобилния достъп до интернет до задгранични уеб сайтове в няколко провинции, ден преди нови митинги, призовани в обществените медии, оповестява " Ройтерс ".

Публикациите в обществените медии и някои родственици на хора, убити в безредици предишния месец поради покачвания на цените на бензина, приканиха за възобновяване на митинги и възпоменателни церемонии за починалите.

ИЛНА цитира източник в Министерството на известията и осведомителните технологии, съгласно който прекъсването е подредено от " органите за сигурност " и обгръща провинциите Алборц, Кюрдистан и Занджан в централен и западен Иран и Фарс на юг.

" Според този източник е допустимо повече провинции да бъдат наранени от прекъсването на мобилната интернационална съгласуваност ".

През ноември Иран спря интернет за към седмица, с цел да спре митингите за гориво, които се трансфораха в политически, предизвиквайки най-кървавата рецесия в 40-годишната история на Ислямска република.

Блокирането на интернет затрудни протестиращите да разгласяват видеоклипове в обществените медии, с цел да генерират поддръжка, а също и да получат надеждни отчети за степента на вълненията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР