Иранските власти са задържали 35 души във връзка с атаките

...
Иранските власти са задържали 35 души във връзка с атаките
Коментари Харесай

Иран задържа 35 души за атентата в Керман

Иранските управляващи са задържали 35 души по отношение на офанзивите от 3 януари в югоизточния град Керман, оповестява " Ройтерс ".

Министерството на разузнаването на Иран уточни, че е открило самоличността на единия от двамата атентатори самоубийци като жител на Таджикистан, който е влезнал незаконно в страната на 19 декември, представена от.

От ведомството прецизират, че повече информация за втория нападател самоубиец ще бъде оповестена в идващите дни.

Арестите са били осъществени в няколко ирански провинции.

" Ислямска страна " пое отговорност за " двойната самоубийствена офанзива ", при която починаха близо 100 души и бяха ранени 284.

Бяха осъществени две детонации по време на гала в памет на висшия пълководец Касем Солеймани, който беше погубен в Ирак през 2020 година от американски дрон. " Ислямска страна " разгласи, че двама нейни членове са взривили колани с експлозиви посред събралата се навалица на гробището в югоизточния град.

На собствен ред Техеран се зарече да отмъсти за най-кървавата сходна офанзива след Ислямската гражданска война от 1979 година насам.

През 2022 година " Ислямска страна " пое отговорност за смъртоносна офанзива против шиитски храм в Иран, при която починаха 15 души. Сред по-ранните офанзиви на " Ислямска страна " са двойни бомбени атентати през 2017 година, ориентирани против Народното събрание на Иран и гробницата на създателя на Ислямската република - аятолах Рухола Хомейни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР