Иранските власти са разкрили 17 души, занимаващи се с шпионаж

...
Иранските власти са разкрили 17 души, занимаващи се с шпионаж
Коментари Харесай

Иран съобщи за 17 арестувани шпиони от ЦРУ

Иранските управляващи са разкрили 17 души, занимаващи се с шпионаж в интерес на Съединени американски щати, заяви организация Tasnim, като се базира на министерството на информацията и националната сигурност на страната.

Според организацията, става дума за мрежа от сътрудници, работещи за Централно разузнавателно управление на САЩ на територията на Иран, а арестите са осъществени в продължение на година. Агенция Fars разгласява фотографии на някои от арестуваните, измежду които фамилни фотоси на двама от тях, татковци на по 5 деца, както и копия на шифровани бележки. Имена обаче в организациите не са посочени. Някои от американските сътрудници ще бъдат екзекутирани, други към този момент имат присъди за дълготраен затвор.

Шпионите са проникнали в икономическия, нуклеарния, инфраструктурния и военния браншове на страната. Част от шпионите са били вербувани от Съединени американски щати по отношение на визови проблеми – американските управляващи са им предложили визи против информация, настояват от министерството.

След като през юни ирански военни разрушиха американски дрон, президентът Доналд Тръмп разпореди да бъде нанесен удар по иранска територия, само че анулира решението си в последния миг със съображението, че могат да загинат 150 души. Същия месец Вашингтон наложи нови наказания против Техеран, като не се ограничи единствено с стопански ограничавания.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео изрично опроверга известието на Техеран за арестуваните 17 сътрудници. Пред Fox News той съобщи, че лъжите на режима в Иран имат дълго минало.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР