Иранските сили за сигурност твърдят, че са арестували главните извършители

...
Иранските сили за сигурност твърдят, че са арестували главните извършители
Коментари Харесай

Иран арестува заподозрени за атаката срещу военния завод

Иранските сили за сигурност настояват, че са арестували основните причинители на офанзивата с дрон против военния обект в централния град Исфахан, заяви " Ройтерс ". 

Припомняме, че Иран упрекна остарелия си съперник Израел за офанзивата с дрон на 29 януари,  като даде обещание да отмъсти за това. Съединени американски щати позволиха израелско присъединяване в офанзивата. 

Атаката пристигна и  на фона на напрежението сред Иран и Запада по отношение на - в това число " дронове самоубийци " с огромен обхват - за войната на Русия в Украйна, както и месеци на антиправителствени демонстрации вкъщи.

" Основните причинители на несполучливия опит за бойкот на промишлен център на Министерството на защитата в Исфахан са разпознати и задържани, заяви държавната осведомителна организация IRNA. Досега е потвърдено присъединяване на наемници на ционисткия режим в Израел в този акт. "
 Взрив раздруса боен цех в Иран
Взрив раздруса боен цех в Иран

Източници оповестяват и за други гърмежи във военни обекти

Главният зложелател Израел от дълго време сподели, че е подготвен да удари ирански цели, в случай че дипломацията не успее да ограничи нуклеарните или ракетните стратегии на Техеран, само че не разяснява съответни произшествия.

" Поради продължаващите разпити на обвинените, които са в ареста, спомагателна информация ще бъде оповестена в подобаващ миг ", се споделя в изказване, издадено от иранските служби за сигурност.

Иран е упреквал Израел в предишното, че е възнамерявал офанзиви с потребление на сътрудници на иранска територия.

През юли Техеран съобщи, че е арестувал диверсионен екип от кюрдски екстремисти, работещи за Израел, които възнамерявали да взривят " сензитивен " център на отбранителната промишленост в Исфахан.

Няколко нуклеарни обекта се намират в провинция Исфахан, в това число Натанц, центърът на иранската стратегия за обогатяване на уран, която Иран упреква Израел в бойкот през 2021 година През последните години имаше редица детонации и пожари към ирански военни, нуклеарни и промишлени обекти.
 Иран се закани да отмъсти на Израел за офанзивата с дрон по боен обект
Иран се закани да отмъсти на Израел за офанзивата с дрон по боен обект

Иран си резервира правото да отговори уверено на всевъзможни закани или непозволени действия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР