Иранските сили за сигурност може да са убили повече от

...
Иранските сили за сигурност може да са убили повече от
Коментари Харесай

САЩ предполагат: Иран може да е убил повече от 1000 протестиращи

Иранските сили за сигурност може да са умъртвили повече от 1000 души от началото на митингите поради повишаването на бензина в средата на ноември. Това разгласи специфичният представител на Съединени американски щати за Иран Брайън Хук, представен от " Ройтерс ".

" Тъй като истината излиза постепенно нескрито от Иран, наподобява, че режимът може да е умъртвил над хиляда ирански жители от началото на митингите ", уточни Хук на конференция в Държавния департамент.

Той добави, че " доста хиляди иранци " също по този начин са били ранени и минимум 7000 са били задържани в пандизите в Иран.
 Властите в Иран признаха, че са простреляли
Властите в Иран признаха, че са простреляли " размирници " при митингите

За първи път иранските управляващи признават за насилието

Безредиците, които започнаха на 15 ноември, откакто държавното управление внезапно увеличи цените на горивата с към 300%, се разпространиха допълнително от 100 града и по-малки обитаеми места и се трансфораха в политически, като младежи и протестиращи от работническата класа настояха духовните водачи на страната да слязат от власт.

Техеран не даде публични данни за броя на жертвите, само че интернационалната правозащитна организация " Амнести интернешънъл " разгласи в понеделник, че е документирала гибелта на минимум 208 протестиращи, което прави размириците най-кървавите след Ислямската гражданска война през 1979 година

Режимът на аятоласите упрекна за размириците " бандити ", свързани с съперниците му, живеещи в заточение и главните непознати врагове на страната - Съединени американски щати, Израел и Саудитска Арабия.
 В Иран съдят Съединени американски щати за 130 милиарда $ поради размириците в страната
В Иран съдят Съединени американски щати за 130 милиарда $ поради размириците в страната

Ще си получат ли парите?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР