Иранските съдебни власти заявиха, че иранско-американски гражданин е бил осъден

...
Иранските съдебни власти заявиха, че иранско-американски гражданин е бил осъден
Коментари Харесай

Иран осъди иранско-американски гражданин на затвор по обвинения в шпионаж

Иранските правосъдни управляващи обявиха, че иранско-американски жител е бил наказан на затвор по обвинявания в шпионаж. Това е следващият лишен от независимост човек с двойно поданство в Иран в миг на напрежение със Запада, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Съдебните управляващи не показаха името на наказания, само че споделиха, че по-рано той е бил освободен под гаранция и наново задържан при опит да избяга от Иран.

Според управляващите мъжът е бил приет за отговорен в шпионаж и даване на военна информация на непознати страни.

Не беше обявено къде е бил извършен правосъдният развой. Предишни правосъдни каузи за шпионаж против хора, имащи връзки със Запада, се гледаха от Революционните съдилища на Иран, като постоянно бяха постановявани присъди до 10 години затвор.

Семействата на арестувани в Иран споделят, че иранските управляващи употребяват техните близки като разменна монета със Запада. Те настояват, че роднините им са съдени, без да могат да показват доказателства.

Според работната група на Организация на обединените нации по случайните арестувания сходни случаи са част от "възникващ модел, включващ случайно отнемане от независимост на хора с двойно поданство ".

Иран отхвърля това и упорства, че няма политическа интервенция в работата на неговите съдилища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР