Иранските революционни гвардейци са арестували член на "Ислямска държава" и

...
Иранските революционни гвардейци са арестували член на "Ислямска държава" и
Коментари Харесай

Арестуваха лидер на ИД в Иран

Иранските революционни гвардейци са арестували член на "Ислямска страна " и са разкрили скрит план за самоубийствени набези, заяви техен пълководец, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.


Полковник Амин Ямини, който командва корпуса на революционните гвардейци в западното предградие на Техеран Шахриар, не посочи по кое време е бил осъществен карцерът, само че сподели, че офанзивите са били планувани за 10-дневен шиитски празник, който стартира другата седмица. Арестуваният джихадист бил от сирийския клон на радикалната сунитска организация и обучавал към 300 души да правят самоубийствени набези, заяви новинарският уебсайт на гвардейците Басидж Прес.

На 7 юни "Ислямска страна " извърши набези против Народното събрание в Техеран и мавзолея на аятолах Хомейни, създателя на Ислямската република, на юг от столицата, при които починаха 18 души и повече от 40 бяха ранени. В отговор иранските революционни гвардейци изстреляха ракети против бази на ИД в Сирия на 18 юни.

Според Ямини гвардейците наблюдавали уредника на нападенията по мобилния и сателитния му телефон и насрочили среща с него в западното техеранско предградие Андишех, представяйки се за членове на ИД. Когато той се появил, го задържали. От мобилния телефон на задържания била извлечена доста скъпа информация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР