Иранските държавни медии съобщиха в петък, че страната е активирала

...
Иранските държавни медии съобщиха в петък, че страната е активирала
Коментари Харесай

Как напрежението между Иран и Израел ескалира след войната в Газа: хронология

Иранските държавни медии оповестиха в петък, че страната е задействала своите системи за противовъздушна защита над централния град Исфахан, с цел да смъкна три въздушни обекта, измежду звуци от детонации. Полетите бяха спрени за малко в доста елементи на страната, преди предизвестието да бъде анулирано.

Американски медии, цитирайки висши американски чиновници, оповестиха, че израелските ракети са блъснали Исфахан. Ирански публични лица споделиха, че към момента удостоверяват източника на очевидната офанзива от дронове, до момента в който Израел не е коментирал случая.

Междувременно сирийската държавна осведомителна организация SANA цитира боен чиновник, който споделя, че ракетни удари в ранните часове на сутринта са развалили обекти за противовъздушна защита в южния район на страната. Докладът упреква Израел.

Експлозиите в Исфахан и офанзивите в Сирия идват на фона на непрекъсната ескалация на напрежението сред двете близкоизточни народи, откогато Израел стартира войната си против Газа. Докато Израел и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР