Ирански военни представители заявиха, че страната им е подсилила военноморския

...
Ирански военни представители заявиха, че страната им е подсилила военноморския
Коментари Харесай

Спешни мерки: Иран добави самолетоносач към силите си насред напрежението със САЩ

Ирански военни представители обявиха, че страната им е подсилила военноморския си флот с въвеждането на нов военен транспортен съд.
Той може да носи самолети, дронове, хеликоптери и ракети съгласно изказване, което беше пуснато в четвъртък.


Сто и петдесет метровият транспортен съд "Шахид Рудаки " "е подготвен да прави задачи ". Това обявиха в изказването на уеб страницата си от Ислямския революционен гвардейски корпус на Иран.

От иранската революционна армия до момента имаха единствено дребни бойни съдове във флота си, който е основан около иранските крайбрежия, както и до Ормузкия протук (стратегическият основен пункт по пътя на интернационалните газови и петролни доставки).

Изявлението за новата добавка към флота идва дни, откакто Техеран предизвести Вашингтон, че ще бъде посрещнат със "смазващ " отговор на последните си дейности.

Това се случва откакто излезнаха репортажи, че американският президент Доналд Тръмп е обмислял серия от военни удари по иранските нуклеарни местоположения.

"Всяко деяние против иранската нация сигурно ще се изправи пред сразяващ отговор ", съобщи представителят на иранското държавно управление, Али Рабией.

Статия на Ню Йорк Таймс допусна, че американски държавни представители, в това число вицепрезидентът Майк Пенс е трябвало да разубеждават Доналд Тръмп.

Според тях, президентът Тръмп е желал военни дейности, които можели да включват удари по оборудването за обогатяване на уран, Натанз, което се намира в Ислямската република.

Техеран стартира да обогатява уран в подземно оборудване в централата, съгласно неотдавнашен отчет на Международната атомна енергийна организация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР