Ирански съд издаде присъди от по 10 години затвор на

...
Ирански съд издаде присъди от по 10 години затвор на
Коментари Харесай

10 години затвор за млада иранска двойка

Ирански съд издаде присъди от по 10 години затвор на млада двойк а, която танцувала пред една от основните забележителности на Техеран, оповестиха деятели, представени от Агенция Франс Прес.

Астияж Хагиги и годеникът ѝ Амир Мохамед Ахмади, и двамата на 20 години, са били задържани при започване на ноември , откакто видеоклип, на който те танцуват сантиментално пред столичната кула Азади, се популяризира като вирус в локалните обществени медии.

Хагиги не носеше кърпа в прорез със строгите правила на ислямската република за дамите, а на дамите също по този начин не е разрешено да танцуват на публични места в Иран , камо ли с мъж.

Революционният съд в Техеран ги осъди на по 10 години и 6 месеца затвор, както и на възбрана за прилагане на интернет и овакантяване на Иран, заяви основаната в Съединени американски щати осведомителна организация " Активисти за човешки права " (HRANA).
 Техеран: Саудитска Арабия подклажда митингите в Иран
Техеран: Саудитска Арабия подклажда митингите в Иран

Напрежението не стихва

Двойката, която към този момент е имала почитатели в Техеран като известни блогъри в Instagram, е наказана за " поощряване на корупция и обществена проституция " , както и за " събиране за нарушение на националната сигурност ", допълват американски правозащитници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР