Ирански плавателни съдове са осветили лазерно ударния хеликоптер на САЩ над Персийския залив по небезопасен начин, казва американският флот

...
Ирански плавателни съдове осветиха с лазер американски атакуващ хеликоптер в
Коментари Харесай

Ирански плавателни съдове осветиха с лазер американски атакуващ хеликоптер в международното въздушно пространство над Персийския залив в сряда по начин, който ВМС на САЩ наричат ​​„небезопасен и непрофесионален начин“.

Корабите от ВМС на Корпуса на гвардейците на иранската революция са насочили лазера към ударния хеликоптер AH-1Z Viper на Корпуса на морската пехота „многократно“ в сряда вечерта местно време, според изявление на Централното командване на военноморските сили на САЩ.

Екипажът на хеликоптера не е пострадал, съобщиха от ВМС. Лазерите могат да дезориентират и заслепят пилотите на хеликоптери или самолети, повишавайки риска от опасен полет.

„Това не са действия на професионални морски сили“, каза говорителят Cmdr. Рик Черницер. „Това небезопасно, непрофесионално и безотговорно поведение от военноморските сили на Корпуса на гвардейците на иранската революция рискува живота на САЩ и националните партньори и трябва да бъде прекратено незабавно.“

Нападателният хеликоптер е действал от USS Bataan, десантно-десантен кораб с планирано разполагане в Близкия изток. В средата на юли САЩ започнаха да разполагат морски пехотинци и допълнителни сили в Близкия изток в отговор на засилената агресия от кораби на иранския флот и кораби на IRGC в Персийския залив и околните води.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР