Ирански медии информират, че студенти, поканени да се срещнат с

...
Ирански медии информират, че студенти, поканени да се срещнат с
Коментари Харесай

Студенти остро критикуват Иран пред аятолах Хаменеи

Ирански медии осведомят, че студенти, поканени да се срещнат с висшия водач на Иран аятолах Али Хаменеи по време на мюсюлманския заветен месец Рамадан, остро са разкритикували посоката, в която върви страната .

По време на годишната среща на студенти нормално се насочат някакви недоволства, само че най-малко една тирада през вчерашния ден искрено е обсъждала икономическите проблеми, пред които Иран се изправя след решението на американския президент Доналд Тръмп да изтегли Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Техеран.

Прореформаторският всекидневник " Мардомсалари " цитира студентката Сахар Мехраби, която изтъкнала, че " през днешния ден Иран е изправен пред многочислени рецесии ".

Тя загатнала " нарасналото се систематично неравноправие в обществените съсловия, упадъкът на публичното доверие и увеличението на екологичната рецесия и бедняшките квартали ".

Директните рецензии към Хаменеи, който хардлайнерите в Иран преглеждат като втория най-велик след Аллах, са редки .

Аятолахът е признал доста от минусите, заявявайки, че " отстраняването на проблемите не е толкоз елементарно ", колкото студентите чакат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР