Ирански инженери са разработили специално за Русия нов експлозивен и

...
Ирански инженери са разработили специално за Русия нов експлозивен и
Коментари Харесай

Иран е разработил нов експлозивен дрон за Руската федерация

Ирански инженери са създали особено за Русия нов " избухлив и разследващ “ ударен дрон - Shahed-107, който Москва ще употребява за удари против Украйна, оповестява английският ефирен канал.

Iran has developed a new attack drone for Russia`s war in Ukraine and appears close to providing Moscow with surface-to-surface missiles, an informed security source has claimed
— Sky News (@SkyNews)

" Информиран източник “ от кръговете по сигурността разкрива пред медията, че Иран е създал нов ударен дрон за военните цели на Русия против Украйна. И също по този начин, по думите му, Техеран е на път да достави на страната ракети " земя-земя “.

Shahed-107 се разказва като " избухлив и разследващ “ дрон, евентуално оборудван с технология за търсене на бойни цели като английски и американски ракетни системи, употребявани от украинската войска.

Източникът на изданието също по този начин твърди, че " няколко единици “ от особено проектирания дрон може да са били препоръчани на Русия като част от съглашение, чиято стойност се прави оценка на над два милиона $.

Според събеседници на малкия екран създаването на дрона отразява " забележителната работа, която Иран прави в поддръжка на съветските ползи в Украйна “.

Пояснява се, че Shahed-107 принадлежи към вида безпилотни летателни апарати Shahed-101 с V-образна опашка. Дронът, който е дълъг почти 2,5 метра и има обсег на крилата от три метра, може да бъде изстрелян от транспортно средство и да прелети до 1500 км.

Предполага се, че ще бъде оборудван с предавател за видео предаване. Такива разследващи качества значат, че дронът може да се употребява за идентифициране на цели на фронтовата линия, с цел да се ангажират други UAV или оръжейни системи.

Източник по сигурността твърди, че иранските сили за сигурност са провели проби с руснаците във въздушна база в централната част Иран, включващи дронове Shahed-107 и Shahed-136.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР