Ирански гражданин бе осъден от Районен съд - Варна за

...
Ирански гражданин бе осъден от Районен съд - Варна за
Коментари Харесай

Иранец бе осъден във Варна за документно престъпление и незаконно преминаване на граница

 Ирански жител бе наказан от Районен съд - Варна за документно закононарушение и нелегално прекосяване на граница. 

Съдът утвърди импортирано от прокуратурата съглашение, с което 34-годишният чужденец се признава за отговорен в две закононарушения – за умишлено прилагане на преправен формален документ (по чл.316 от НК) и за нелегално прекосяване на българската граница (по чл.279 от НК). Двете действия са осъществени при условия на продължавано закононарушение.

Иранският жител е влезнал през границата на страната от Република Турция, през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево на 24 ноември предходната година, без позволение на надлежните органи на властта и без постоянен чуждестранен паспорт. Пред чиновниците на граничния пункт той умишлено се употребил от преправен формален документ – паспорт по италиански пример, на името на друго лице. За самото сформиране на документа от подсъдимия не може да се търси наказателна отговорност. На идващия ден, 25.11.2019 година, пред чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Аерогара Варна подсъдимият още веднъж се употребил от преправения италиански паспорт и направил опит да напусне рамките на страната, като действието останало незавършено по независещи от него аргументи.

Иранският жител е с чисто правосъдно минало. Съгласно параметрите на утвърденото от съда съглашение, за всяко от закононарушенията му бяха наложени обособени санкции, като той следва да търпи най-тежкото от тях - 10 месеца отнемане от независимост, отсрочено с 3-годишен изпитателен период, както и санкция от 200 лв..

Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР