Ирански дрон стоял на 30 метра от изтребител на САЩ,

...
Ирански дрон стоял на 30 метра от изтребител на САЩ,
Коментари Харесай

Ирански дрон дразни кацащ изтребител на САЩ

Ирански дрон стоял на 30 метра от изтребител на Съединени американски щати, който кацал на самолетоносача USS Nimitz, който е в централния Персийския залив, оповестяват военният флот на Съединени американски щати и Централното командване на Съединени американски щати, представени от VOA.

Американските военни оповестяват с изказвания, че аероплан F / A-18E Super Hornet е захождал над USS Nimitz, когато наоколо е имало QOM-1 ирански дрон " направил небезопасни и непрофесионални маневри на височина ".

" F / A-18E маневрира, с цел да избегне конфликт с QOM-1, което докара до странично отклоняване на почти 200 фута (61 метра) и отвесно на почти 100 фута (30 метра) ", разясняват военните.

Военноморските сили оповестяват, че моряците са провеждали многократни диалози по радиостанцията, с цел да не се вършат сходни полетни интервенции към USS Nimitz.

Американски боен представител разяснява, че случаят е бил " еднократно навлизане ", само че дронът е летял в регион към самолетоносача за към три часа. Дронът не е бил въоръжен по време на случая, прибавя формалният чиновник.

Този случай е " 13-то рисково взаимоотношение сред американските и иранските морски сили ", съгласно изказванията на флота и централното командване.

 Кораб на Съединени американски щати е стрелял предупредително към ирански транспортен съд в Персийския залив
Кораб на Съединени американски щати е стрелял предупредително към ирански транспортен съд в Персийския залив

Движел се бързо и не реагирал на сигнали

Миналия месец USS Thunderbolt изстреляха многочислени предупредителни изстрели към ирански транспортен съд в Персийския залив, който минаваше на 140 метра от кораба с висока скорост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР