Ирански адвокати поискаха от Международния съд да нареди Съединените щати

...
Ирански адвокати поискаха от Международния съд да нареди Съединените щати
Коментари Харесай

Международният съд изслушва Иран срещу санкциите на САЩ

Ирански юристи желаеха от Международния съд да подреди Съединените щати да отстранен глобите , наложени от администрацията на Тръмп против Техеран , само че за Вашингтон делото е без стойност , оповестява " Ройтерс ".

В началото на чуванията в Хага президентът на съда изиска от Съединени американски щати да зачитат изхода от делото , което Иран. В продължение на десетилетия на неприязън и двете страни са пренебрегвали някои решения в съда .

Техеран смята, че глобите на Съединени американски щати , които вредят на към този момент слабата иранска стопанска система, нарушават изискванията на малко прочут контракт за другарство сред двете страни .

" Съединени американски щати обществено разгласяват политика, целяща да навреди допустимо най-сериозно на иранската стопанска система и иранските национални компании и затова неизбежно на иранските жители . Тази политика явно е в нарушаване на Договора за другарство от 1955 година ", разяснява Мохсен Мохеби, представляващ Иран. Иран е търсил дипломатическо решение на разногласието, само че е отритнат, добавя той.

Американският държавен секретар Майк Помпео разказва желае като " опит за интервенция в суверенните права на Съединените щати да подхващат законни дейности , в това число наново налагане на наказания, които са нужни за отбрана на нашата национална сигурност. Ще се защитим пламенно против претенциите на Иран тази седмица в Хага ", разяснява той в изказване.

 Съединени американски щати: Решението на Европейски Съюз за Иран е неправилно
Съединени американски щати: Решението на Европейски Съюз за Иран е неправилно

Техеран получи инжекция от $20,7 млн.

Очаква се решение на Международния съд да е готово в границите на месец, макар че не е избрана дата. Международният съд е Трибуналът на Организация на обединените нации за разрешаване на интернационалните разногласия . Решенията му са наложителни, само че нямат пълномощия да ги постановат .

Въпреки че европейските съдружници на Вашингтон стачкуваха против хода на Тръмп, множеството западни компании имат намерение да се придържат към глобите , предпочитайки да изгубят бизнес в Иран, в сравнение с да бъдат осъдени от Съединените щати или да им бъде неразрешено да вършат бизнес там.

Съединени американски щати и Иран са се сблъсквали в съда и преди, откогато са врагове след Ислямската ислямска гражданска война от 1979 година Иран подценява американски правосъден развой в Международния съд през 1980 година за задържане на американски дипломати в Техеран, което съдът дефинира като нелегално.

В различен развой и контрапроцес, съдът установи, че договорът от 1955 година към момента е годен , макар че е подписан преди революцията .

Въпреки това, през 2003 година съдът открива , че нито дейностите на Съединени американски щати против иранските петролни платформи , нито ирански офанзиви против американското мореплаване са нарушаване на контракта .

 Иран разгласи цялостен надзор над Персийския залив
Иран разгласи цялостен надзор над Персийския залив

Блокира износа на нефт в отговор на глобите на Съединени американски щати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР