Иранската полиция обяви, че е арестувала главния убиец на режисьора

...
Иранската полиция обяви, че е арестувала главния убиец на режисьора
Коментари Харесай

Има арестуван за убийството на иранския режисьор Дариуш Мерджуи

Иранската полиция разгласи, че е арестувала " основния палач " на режисьора Дариуш Мерджуи, който беше намушкан с нож дружно със брачната половинка си при към момента неизяснени условия, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на локални медии.

" Главният палач е разпознат измежду задържаните след механически експертизи и кръстосани разпити ", заяви полицията, представена от осведомителната организация Тасним, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Разпитите към момента не престават, с цел да се открият съучастниците и скритите аспекти на това ликвидиране ", прибавиха от полицията.

Дариуш Мерджуи - пионер в появяването на иранското кино и режисьор на кино лентата " Кравата " (1969), е бил погубен с нож на 83-годишна възраст в събота вечерта дружно със брачната половинка си, 54-годишната сценаристка Вахидех Мохамадифар, в дома им в Карадж западно от иранската столица.

Полицията е арестувала 10 души в хода на  разследването, съгласно правосъдния орган Мизан Онлайн (Mizan Online), който не дава детайлности за събитията и претекстовете за двойното ликвидиране.

Много ирански кинодейци участваха на погребението на Дариуш Мерджуи и брачната половинка му в Техеран в сряда. Сред тях бяха Джафар Панахи и Мохамад Расулоф.

В същия ден министърът на вътрешните работи Ахмад Вахиди изключи всякаква връзка сред убийството на Мерджуи и серийните убийства на интелектуалци дисиденти през ноември 1998 година, осъществени от тайната полиция на страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР