Иранскaтa журналистка Масих Алинеджад сподели, че се е разплака заради

...
Иранскaтa журналистка Масих Алинеджад сподели, че се е разплака заради
Коментари Харесай

Сватбата на малко момиченце и иранец разплака света ВИДЕО

Иранскaтa журналистка Масих Алинеджад показа, че се е разплака поради видео, на което малко момиченце се омъжва за възрастен мъж. Тя показа въпросното видео в Twitter.

Сватбата се провела в провинциите Кохгилуе и Бойер-Ахмад в Иран. Кадрите демонстрират, че на фамилното празненство се събрали и възрастни, и деца. Те приветстват, пеят и танцуват. В средата на стаята са булката и младоженецът, в тази ситуация космат мъж и момиче, което съгласно Алинеджад към момента не е навършило 13 години. В последвали изявления от журналистката излиза наяве, че детето е едвам на 9 години. Мъжът е 28-годишният Милад Чешани, който е чиновник на иранската милиция.

В един миг излиза наяве, че момичето избърсва очите си, като че ли от тях текат сълзи. Самата журналистка признава, че не може да сдържи сълзите си, когато вижда това видео. „ Според ислямския закон 13-годишно момиче може да се ожени, само че не може да избере тоалета си единствено “, написа тя.

Видеото събра 275 хиляди гледания и 3,8 хиляди споделяния. Много консуматори поддържаха позицията на журналистката и нарекоха сватбата закононарушение и принуждение над деца.

Запознати с ислямските обичаи споделят, че това е изцяло законно в страните, в които се изповядва религията, тъй като самият оракул Мохамед се е оженил за 6-годишно момиче, като е чакал тя да стане на 9 години, с цел да употребява брака си с нея.

Масих добавя по-късно, че бракът сред момиченцето и възрастният иранец е трябвало да бъде анулиран по заповед, издадена от локалните управляващи, поради засиленото медийно внимание и известността, която видеото е набрало. За жал, това не се е случило и практиката зрели мъже да се женят за дребни девойки си остава напълно действителна и законна в мюсюлманските страни.

източник: обстоятелства.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР