Иранската делегация е обсъждала с френската страна вчера в Биариц

...
Иранската делегация е обсъждала с френската страна вчера в Биариц
Коментари Харесай

Иран коментира в Биариц износа на петрол и банковата сфера

Иранската делегация е обсъждала с френската страна през вчерашния ден в Биариц въпроси, свързани с банковата сфера и износа на петрол. Това заяви през днешния ден иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, представен от иранската организация ИРНА, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Той сподели, че предишния петък в Париж ръководената от него иранската делегация, е обсъждала с френския президент Еманюел Макрон и външния министър Жан-Ив Льо Дриан редица въпроси. Но е трябвало да има още един кръг диалози, с цел да се уточнят някои аспекти, в това число в банковата сфера и износа на петрол.

Зариф сподели, че диалозите в Биариц са траяли към 4 часа, като през множеството време иранската делегация е говорила с Льо Дриан и френския министър на финансите Брюно Льо Мер. Зариф беседва през вчерашния ден в Биариц и с Макрон.

В резултат на американските наказания против Иран износът на въглеводороди от Иран понижа трикратно - до 800 000 барела на ден. Миналата година Иран изнасяше 2,6 милиона барела на ден, напомня ТАСС.

Днес иранският външен министър е на посещаване в Пекин.

Още предишния петък представителят на иранското външно министерство Абас Мусави сподели, че Зариф ще посети Китай, Япония и Малайзия. Тази обиколка трябваше да стартира през вчерашния ден, само че поради визитата на Зариф в Биариц беше отсрочена с един ден.

По време на визитата в Пекин Зариф ще разиска районни и интернационалните въпроси и въпроси от съвместен интерес с китайските представители. Визитата е по покана на китайския външен министър Ван И. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР