Иранската държавна телевизия обяви награда от 80 милиона долара за

...
Иранската държавна телевизия обяви награда от 80 милиона долара за
Коментари Харесай

Иран обяви 80 милиона долара награда за главата на Тръмп и възобнови ядрената си програма

Иранската държавна телевизия разгласи премия от 80 милиона $ за главата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, написа „ Мирър “.

Тъй като популацията на Иран е 80 милиона души, то от всекиго може да бъде събран по един $ и тази сума да се даде на оня, който убие американския водач. Това беше декларирано по малкия екран по време на излъчването на церемонията по прощаването с иранския военачалник Касем Солеймани, погубен на 3 януари.

Именно Тръмп даде позволение за ракетния удар с дрон против летището в Багдад, при който бяха убити общо 8 души, измежду тях военачалник Солеймани и върховен пълководец от иракски военни милиции.

Техеран даде обещание да нападна американски военни обекти в отговор на убийството на генерала. Тръмп от своя страна заплаши, че в сходен случай Съединени американски щати ще нанесат удари по 52 цели на територията на Иран.

Освен това иранското държавно управление разгласи, че възобновява нуклеарната си стратегия по обогатяване на уран и няма да съблюдава рестриктивните мерки по интернационалния нуклеарен контракт, от който Съединени американски щати се изтеглиха по решение на Тръмп. Иран изрази подготвеност още веднъж да договаря, в случай че икономическите наказания против страната бъдат вдигнати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР