Иранската държавна телевизия обяви, че силите за сигурност са застреляли

...
Иранската държавна телевизия обяви, че силите за сигурност са застреляли
Коментари Харесай

Властите в Иран признаха, че са застреляли размирници при протестите

Иранската държавна телевизия разгласи, че силите за сигурност са простреляли " размирници " в доста градове на страната по време на скорошните митинги против внезапното повишаване на цените на горивата, оповестява " Асошиейтед прес ".

За първи път иранските управляващи признават за насилието , което са употребявали за потушаване на митингите. Това самопризнание беше направено в телевизионно предаване, критикуващо интернационалните телевизионни канали, излъчващи на персийски език, за репортажите им за рецесията, избухнала на 15 ноември.
 В Иран съдят Съединени американски щати за 130 милиарда $ поради размириците в страната
В Иран съдят Съединени американски щати за 130 милиарда $ поради размириците в страната

Ще си получат ли парите?

Вчера интернационалната правозащитна организация " Амнести интернешънъл " разгласи, че по нейни данни минимум 208 души са били убити по време на митингите и последвалите репресии.

Мисията на Иран в Организация на обединените нации по-рано през днешния ден оспори данните на " Амнести ", само че не показа доказателства в поддръжка на изказванията си.
 Хаменеи упрекна Съединени американски щати, че стоят зад митингите в Иран
Хаменеи упрекна Съединени американски щати, че стоят зад митингите в Иран

Хаменеи не е показал доказателства, че Вашингтон стои зад демонстрациите

Междувременно американският президент Доналд Тръмп посочи, че Иран е умъртвил хиляди хора поради протестиране и прикани света да обърне повече внимание .

" Иран убива може би хиляди и хиляди хора сега, до момента в който приказваме, ето за какво те стопираха интернета, тъй че хората да не могат да виждат какво се случва ", разяснява Тръмп по време на визитата си в Лондон за срещата на високо ниво на НАТО.

" Не единствено дребен брой (хора), което е неприятно, огромен брой, което е в действителност неприятно, и в действителност огромен брой... Това е извънредно нещо и светът би трябвало да следи ", настоя американският държавен глава.

Цените на горивата в Иран са едни от най-евтините в света, само че покачването на цените идва на фона на слабата стопанска система и възходящите разноски за живот, частично вследствие на американските наказания, наложени на страната, откакто Доналд Тръмп отдръпна Съединени американски щати от нуклеарното съглашение от 2015 година в подмяна на анулация на тежките стопански наказания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР