Иранската брегова охрана задържа два гръцки танкера в петък в

...
Иранската брегова охрана задържа два гръцки танкера в петък в
Коментари Харесай

Иран задържа 2 гръцки танкера

Иранската брегова защита задържа два гръцки танкера в петък в отговор за ирански танкер, арестуван покрай Гърция по-рано от американските управляващи, оповестяват ирански медии и " Кийп толкинг Грийс ".

До танкерите са се доближили хеликоптери и членове на иранската войска са се качили на борда .

Външно министерство на Гърция внесе мощен демарш до иранския дипломат в Атина и осъди дейностите на Иран като пиратство . Поискано е незабавното освобождение на екипажа, за който се оповестява, че е задържан, както и на корабите.

На борда на Prudence Warrior има 24 души екипажа, 7 гърци и 18 филипинци, до момента в който на борда на Delta Poseidon са двама гърци и незнаен брой непознати жители.

Министерството на външните работи предизвести Иран за отрицателното влияние върху двустранните връзки и връзките с Европейския съюз .

Министерството предизвестява гръцките жители да се въздържат от пътешестване до Иран.

Хеликоптерите са изхвърчали от ирански боен транспортен съд , заяви телевизия ANT1. Комуникацията с танкерите е прекратена, защото сателитният сигнал е заглъхнал.

Ирански кораби ескортираха танкерите на няколко морски благи от иранския бряг.

Съобщава се, че и двата танкера са натоварили в Басра, Ирак , Prudence Warrior транспортира петролни товари, като съгласно Lloyd`s List Intelligence, дестинацията му е била Агиой Теодорои покрай Коринт и се допуска, че товарът е за рафинерията, ситуирана там.

Конфискуването от иранските управляващи е осъществено ден откакто танкер Lana в гръцки води.

Преди това името на Lana е Pegas, като сменя знамето си с иранско от 1 май . Тогавашният заради наказания на Европейски Съюз против Русия, само че по-късно бе освободен, защото не е принадлежал на нито един глобен съветски олигарх.

Техеран осъди този ход като " интернационален обир " и " очевиден акт на пиратство ".

Министерството на външните работи на Гърция осведоми за случаите интернационалните корабни управляващи, сътрудниците от Европейски Съюз и други съдружници .
 Техеран ядосан на Съединени американски щати поради иззетия ирански нефт от съветски транспортен съд
Техеран ядосан на Съединени американски щати поради иззетия ирански нефт от съветски транспортен съд

Иран връчи протестна нота на швейцарския делегат, представляващ САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР