Иранска тийнейджърка, която беше оставена в кома след това, което

...
Иранска тийнейджърка, която беше оставена в кома след това, което
Коментари Харесай

Иранската тийнейджърка Армита Джераванд няма надежда за възстановяване след противоречивия инцидент с влака, казва семейството й

Иранска тийнейджърка, която беше оставена в кома по-късно, което деятели описаха като нахлуване от полицията в метрото на Техеран, няма вяра за възобновяване, сподели татко й.

Фокусираната върху кюрдите правозащитна група Hengaw разгласява изказване на фамилията на Армита Джераванд, 16, откакто иранските държавни медии споделиха, че тя в този момент е „ евентуално в мозъчна гибел “ след случаят при започване на октомври.

Иран изрично отхвърли обвиняванията, че Джераванд е била тежко ранена по време на свада в метрото на Техеран с дами служители на реда, които я арестували за хипотетично нарушение на строгите правила за обличане на дамите.

гибел в ареста на Махса Амини, която беше задържана за хипотетично нарушение на разпоредбите за облекло, провокира месеци на национални митинги.

Ирански управляващи споделиха, че тя е умряла от сърдечен удар, само че фамилията й сподели пред CBS News, че е била смъртоносно пребита от полицията, откакто беше задържана за погрешно носене на наложителното було на главата си с хиджаб.

Смъртта на Амини провокира потрес в цялата страна, предизвиквайки невиждана вълна от антиправителствени протести. Демонстрациите се разпространиха бързо, значително водени от млади дами, настояващи за съществени права.

Жените изгаряха хиджабите си по улиците, въпреки бруталната реакция от страна на силите за сигурност на Иран. Скандиданията се развиха, призовавайки освен за правата на дамите, само че и за свалянето на възрастния висш водач на страната, аятолах Али Хаменей.

С повишаването на митингите силите за сигурност се разрушиха по-брутално против стачкуващите, стреляйки по тях с оръжия със сачми и в някои случаи с бойни патрони.

Хиляди хора бяха пометени в кръгове от всеобщи арести, като доста от тях твърдяха, че са били подложени на жестоко отношение в ареста, в това число някои, които споделиха, че са били измъчвани и полово атакуван.

Досега няма признаци протестиращи да се върнат по улиците поради случая на Джераванд.

Seyed Bathaei и Tucker Reals способстваха за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР