Иранецът Аму Хаджи влезе в Книгата на рекордите на Гинес

...
Иранецът Аму Хаджи влезе в Книгата на рекордите на Гинес
Коментари Харесай

Най-мръсният човек в света умря… месец след като си взе душ

Иранецът Аму Хаджи влезе в Книгата на върховете на Гинес като най-мръсния човек в света. В продължение на 63 години той в никакъв случай не се къпал: в никакъв случай не е бил под душа, в банята или във ваната. Аму Хаджи бил уверен, че миенето е нездравословно за здравето. До известна степен се оказал прав: месец откакто си взел душ, мъжът умрял.

Съселяните му описват, че той е претърпял прочувствени неуспехи в младостта си, което го е предиздвикало да се откаже от миенето. Веднъж локалните даже се пробвали да го измият и го завели на реката. Веднага щом Аму схванал какво го чака, той изскочил от колата и избягал. След това съседите се отказали от опитите да измият мъжа и се обърнали към книгата на върховете.

Човекът не бил женен, нямал работа и бил, напряко казано, клошар. Аму обаче не бил самичък. Станал локална звезда, съвсем всеки месец го посещавали туристи и водещи. През 2013 година за него даже бил сниман къс документален филм, наименуван „ Странният живот на Аму Хаджи “.

В него той сподели, че растящите нокти ги точи върху камък, а когато брадата стане прекомерно дълга, огънят оказва помощ да се отърве от нея.

През 2014 година се оповестява, че Хаджи ял боклуци, които намирал на пътя, пушил лула, цялостна с скотски екскременти, и вярвал, че чистотата ще го разболее. Тази година отшелникът навършил 94 години, от които 63 не се е къпал.

Въпреки това преди няколко месеца селяните въпреки всичко го убедили да се изкъпе за първи път. Старецът се съгласил и месец по-късно умрял. Той умрял на 23 октомври в село Дейга в южната провинция Фарс.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР