Иран заяви, че моментът не е подходящ за предложената от

...
Иран заяви, че моментът не е подходящ за предложената от
Коментари Харесай

Иран иска гаранции за отмяна на санкции от САЩ преди да преговаря в Европа

Иран съобщи, че моментът не е подобаващ за препоръчаната от Европейски Съюз неофициална среща със Съединени американски щати за подписаното през 2015 година нуклеарно съглашение, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

" Предвид неотдавнашните дейности и изказвания на Съединени американски щати и три европейски сили, Иран не счита, че това е подобаващ миг за осъществяване на неофициална среща с тези страни, каквато беше препоръчана от Върховния представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел ", съобщи представителят на иранското външно министерство Саид Хатибзадех, представен от ирански медии.

Преди да изпратят представители на среща в Европа, иранските управляващи желаят гаранции, че Съединени американски щати ще анулират някои наказания след срещата. Вашингтон изрази подготвеност да взе участие в срещата, която Европейски Съюз се надяваше да провежда през идните дни, само че отхвърли да извърши настояването за глобите.

Според дипломати това не е краят на очакванията за директни договаряния през идните месеци и може да е опит на Техеран да получи предимство на възможни бъдещи договаряния. Възможно е те да стартират още преди иранската Нова година в края на март.

Говорителка на Белия дом съобщи, че Съединени американски щати са разочаровани от иранския отвод, само че добави, че Вашингтон остава подготвен да води договаряния, целящи както Иран, по този начин и Америка да се върнат към съблюдаване на договореностите по нуклеарното съглашение от 2015 година. Тя добави, че Вашингтон ще се съветва за най-хубавия вероятен метод с останалите четири страни, непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и с Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР