Иран заяви, че иска сам да изтегли записи от черната

...
Иран заяви, че иска сам да изтегли записи от черната
Коментари Харесай

Иран предвижда 2 месеца за обработка на данните от черната кутия на падналия Боинг

Иран съобщи, че желае самичък да изтегли записи от черната кутия от украинския аероплан, който се разруши и починаха всички 176 души на борда, откакто Канада и други обявиха, че самолетът е свален от иранска ракета, евентуално простъпка, оповестява " Ройтерс ".

Иран, който отхвърли Boeing 737-800 да е свален от ракета , съобщи, че може да отнеме един или два месеца за добиване на информация от записите на гласови и полетни данни и може да изиска помощ от Русия, Канада, Франция или Украйна . Тези четири страни са оповестили готовността си да изтеглят информацията от черната кутия.

Техеран разяснява, че следствието може да отнеме една или две години . Украйна съобщи, че не може да изключи ракетен удар, само че не удостоверява това .

Инцидентът ускорява интернационалния напън върху Иран , след месеци на напрежение със Съединени американски щати и военни удари. В обществените медии доста иранци подлагат на критика управляващите , че не са затворили летището след изстрелването на ракетите . Много пасажери бяха иранци с двойно поданство.

 Иран продължава изрично да отхвърля, че е свалил с ракета самолета на Украйна
Иран продължава изрично да отхвърля, че е свалил с ракета самолета на Украйна

Въпреки изказванията на Запада

Френската организация за въздушни произшествия BEA съобщи, че ще взе участие в следствието на украинската злополука. BEA оказа помощ да се проучват данните от полетния запис на Boeing, който се разруши в Етиопия предходната година. " Важно е да има допустимо най-голяма изясненост, допустимо най-бързо ", разяснява френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан.

Служител на Съединени американски щати, базирайки се на сателитни данни, съобщи, че Вашингтон е заключил с огромна степен на сигурност , че противовъздушни ракети са свалили самолета простъпка . Официалният чиновник съобщи, че данните демонстрират, че самолетът е бил във въздуха две минути след политане от Техеран, когато са открити топлинни данни на две ракети " земя-въздух ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи пред кореспонденти, че счита, че " някой може да е направил неточност ".

Експерт по защитата разяснява, че радарният сигнал на самолета би бил сходен на американския боен транспортен самоле т.

" Ню Йорк Таймс " заяви, че е получил видеоклип, който демонстрира, че иранска ракета удря аероплан покрай летището в Техеран .

Иран отхвърли самолетът да е ударен от ракета, казвайки, че сходни отчети са " психическа война против Иран ".

" Всички тези страни, чиито жители са били на борда на самолета, могат да изпращат представители и ние призоваваме Boeing да изпрати собствен представител , който да се причисли към процеса на следствие на черната кутия ", съобщи държавният представител Али Рабей.

Иранското външно министерство съобщи, че след съгласуваност с Отава, делегация от 10 канадци е тръгнала към Техеран . Канада няма дипломатически контакти с Иран.
 Иран упрекна Съединени американски щати в
Иран упрекна Съединени американски щати в " огромна неистина " поради обвиняванията, че е свалил самолета на Украйна

" Психологическа интервенция на американското държавно управление "

Иранската организация за гражданска авиация съобщи в първичен отчет по-малко от 24 часа след случая, че тригодишният аероплан, който е претърпят последна планувана поддръжка в понеделник, се е сблъскал с механически проблем след политане и се е насочил към близкото летище, преди да се разбие.

Разследванията на произшествия със аероплан изискват съдействие на регулатори, специалисти и компании от всички юрисдикции . Те могат да лишават месеци , а първичните отчети за първите 24 часа са необичайност.

Украйна очерта четири евентуални сюжета , в това число ракетна офанзива и тероризъм. Киев съобщи, че проверяващите желаят да претърсят мястото на злополуката за възможни остатъци от ракета, създадена от Русия , употребена от иранските военни.

Бордът за сигурност на превоза на Канада съобщи, че договаря за обиколка на обекта след покана на Иран .

Националният съвет за сигурност на превоза на Съединени американски щати - NTSB съобщи, че е определил собствен представител, който да се причисли към следствието . " Боинг " съобщи, че ще поддържа NTSB.

Работара по черната кутия стартира през днешния ден в лабораторията на летището Мехрабад .
 Bellingcat: Две ракети са били изстреляни по украинския аероплан в Техеран
Bellingcat: Две ракети са били изстреляни по украинския аероплан в Техеран

Видеото, което е оповестено на канала " Телеграм ", е направено в жилищен регион " Паранд "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР