Иран започна в неделя ежегодно учение на военновъздушните си сили

...
Иран започна в неделя ежегодно учение на военновъздушните си сили
Коментари Харесай

Иран провежда учение на своите ВВС

Иран стартира в неделя годишно обучение на военновъздушните си сили в централната част на страната, оповестиха държавните медии, до момента в който Съединени американски щати изпращат още бойни самолети в района, с цел да възпрат Ислямската република от завладяване на търговски кораби в региона на Персийския залив, предава Асошиейтед Прес.

Официалната осведомителна организация на Иран ИРНА сподели, че 11 ирански военновъздушни бази са взели участие в учението, наречено Fadaeian Velyat-11, или Поклонници на Върховния лидер-11. В информацията се споделя, че военновъздушна база в южното пристанище Бандар Абас в устието на стратегическия Ормузки проток играе значима роля в учението.

Ормузкият проток е тясното устие на Персийския залив, през което минават 20% от целия недопечен нефт в света.

В информацията на ИРНА се споделя, че повече от 90 изтребители, бомбардировачи и дронове ще вземат участие в учението.

Началникът на иранските Военновъздушни сили военачалник Хамид Вахеди съобщи, че посланието на учението е за другарство, мир и сигурност в района. " Устойчивата сигурност, подобряването и насърчаването на районните връзки, мирното общуване и отбраната на въздушните граници са на дневен ред ", сподели той.

Иран от време на време организира сходни учения и споделя, че те са предопределени да оценят бойната подготвеност на силите и да показват военния потенциал на страната.

Миналата седмица Съединени американски щати обявиха, че изпращат спомагателни бойни самолети и боен транспортен съд в Ормузкия проток и Оманския залив, с цел да покачат сигурността след опитите на Иран да превземе търговски кораби там. Пентагонът сподели, че разрушителят USS Thomas Hudner и няколко изтребителя F-35 ще се насочат към региона. Hudner е бил в Червено море.

Ходът на Съединени американски щати идва, откакто по-рано през юли Иран се опита да завладее два петролни танкера, плаващия под флага на Маршалови острови TRF Moss и плаващия под флага на Бахамски острови Richmond Voyager, покрай пролива предходната седмица, като откри огън по един от тях. Военноморските сили на Съединени американски щати споделиха, че и в двата случая иранските военноморски кораби са се отдръпнали, когато USS McFaul, унищожител с управляеми ракети, е дошъл на мястото.

Военноморските сили на Съединени американски щати споделят, че Иран е задържал минимум пет търговски кораба през последните две години и е се опитал да превземе повече от 10 други. Много от тези произшествия са се разиграли точно във и към Ормузкия проток.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР