Иран започна да подготвя военните си бази в случай на

...
Иран започна да подготвя военните си бази в случай на
Коментари Харесай

Иран започна да подготвя военните си бази за евентуална война в Ливан

" Иран стартира да приготвя военните си бази при положение на война в Ливан ", съобщи израелската медия мигнюз.


В поделенията на въоръжените сили на Ислямската република е въведен режим на нараснала боеготовност. Отпуските на бойците и младшия команден състав са спрени до второ разпореждане. В страната започнаха да циркулират клюки за идна готовност.

Мерките са подхванати поради евентуална ескалация на напрежението сред Еврейската страна и настоящата в Ливан и подкрепяна от Техеран шиитска милиция Хизбула.


От Иран през днешния ден обявиха, че при възможен пълномащабен спор сред Хизбула и Израел ще поддържат шиитската милиция. " Съществува огромна възможност да избухне война сред ционистите (както в Ислямската република назовават Еврейската държава) и Хизбула. Ако този спор стане факт, ние няма да имаме различен избор с изключение на да окажем всевъзможна помощ на нашите братя ", това съобщи Камал Харазави – консултант по външнополитическите въпроси на Върховния началник на Ислямската република.

" В Ливан през днешния ден няколко депутати от християнски партии и техни самостоятелни колеги  приканиха държавното управление в Бейрут да постави всички старания, с цел да предотврати  разпалване на война в страната им. Нашето главно искане е следното - южните региони (където е съсредоточена огромна част от паравоенните формирования на Хизбула) да преминат под контрола на ливанските военни и служители на реда ", съобщи нюзру.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР