Иран забрани преподаването на английски в началните училища, след като

...
Иран забрани преподаването на английски в началните училища, след като
Коментари Харесай

Иран забрани преподаването на английски в началните училища

Иран забрани преподаването на британски в началните учебни заведения, откакто иранският висш лидер аятолах Али Хаменей съобщи, че ранното проучване на този език основава условия за западно " културно настъпление ", съобщи " Ройтерс ".

" Преподаването на британски език в формалния курс на образование на държавните и частните начални учебни заведения е срещу законите и правилниците ", съобщи по иранската държавна телевизия ръководителят на държавния Висш съвет за образованието Мехди Навид-Адхам, представен от организацията и от " Ню Йорк таймс ". По думите му в този стадий на образованието би трябвало да се положат основите на иранската просвета в програмата на учениците.

Някои начални учебни заведения в страната преподават британски, само че нормално това се случва в междинния стадий на образованието, на възраст сред 12 и 14 година Някои деца учат език на спомагателни уроци отвън образователната стратегия.

В тирада през 2016 година висшият лидер на Иран аятолах Али Хаменей предизвести за заплахите от " културна инвазия " в страната и изрази гнева си от " преподаването на британски даже в предучилищните институции ". Той сподели, че въпреки да няма нищо срещу да се учат непознати езици, става дума за " разпространението на непозната просвета в страната сред деца, младежи и млади възрастни ".Между известието на Техеран и митингите в страната няма категорично упомената връзка. Според Революционната армия на Иран, както и съгласно самия Хаменей, безредиците се подхранват извън, от враговете на ислямската република.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3229)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР