Иран възкръсна след тежката загуба от Англия на старта на

...
Иран възкръсна след тежката загуба от Англия на старта на
Коментари Харесай

Иран наказа Уелс в последната секунда

Иран възкръсна след тежката загуба от Англия на старта на мондиала с победа над другия английски отбор в група „ В " Уелс и резервира възможностите си за напредък. Персите надвиха с 2:0, а решаващият гол падна в 8-ата минута на добавеното време, което трябваше да е 9 мин, а стана близо 11. Вкара го Роозбех Чешми, чийто шут най-накрая откри ъгъла на вратата, откакто многочислените опити на иранците в последните минути профучаваха край нея.

Успехът бе значително подобаващ, защото таман азиатският тим бе по-близо до попадение през целия мач. В начолото звездата им Сардар Азмун се оказа самичък против вратаря Уейн Хенеси, само че реши да подава на Али Голизадех, който прати топката във вратата, само че се оказа, че е бил в засада. На старта на втората част двамата улучиха гредите при една и съща офанзива, а Хенеси избави добавката. Вратарят на Уелс обаче получи първия червен картон на мондиала, откакто в 86-ата минута повали жестоко откъсналия се Мехид Тереми. Ситуацията подсещаше на паметния „ фаул-престъпление " на немския вратар Тони Шумахер против французина Патрик Батистон на международното в Испания преди 40 години. И реферът Марио Ескобар също не се реши виднага да изгони провинен, само че обзор на ситуацията на видео промени мнението му и Хенеси трябваше да напусне игра, а с него и Аарън Рамзи, който бе сменен от аварийния вратар Анди Уорд.

Дългото добавено време даде на иранците късмет да играят с човек повече близо 15 минути, а в самия край шутът на Чешми откри долния ъгъл на вратата. Британците се хвърлиха да изравняват и бяха хванати на контраофанзива - Рамин Резаеян удвои задатъка, с цел да донесе първата иранска победа в Катар.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР